Vraag uw gratis elektronische kaartlezer aan!

Ondermeer op de weblog van onze goede vrienden bij PC Service Hagers leren we dat iedere KMO en zelfstandige een gratis elektronische kaartlezer kan krijgen van FEDICT (Federale Overheidsdienst Informatie- en Communicatietechnologie). Het volstaat een e-mail te sturen, met enkele gegevens in, naar deze overheidsdienst. Alle concrete info vind je dus op de blog van deze “ICT-oplossingen voor KMO’s”-specialisten.

Of het aanvragen van die gratis kaartlezer de moeite waard is?
Volgens ons wel. E-government, ofwel Overheid online, stond enkele jaren geleden nog nergens. Maar die achterstand wordt stilaan bijgebeend. Dat doet men vooral door bepaalde transacties tussen de burger en de Administratie al dan niet verplicht online te laten gebeuren. Zo bent u bijvoorbeeld vanaf 1 januari 2009 verplicht om uw BTW-aangifte elektronisch in te dienen. Tax-on-web, voor het indienen van de aangifte in de Personenbelasting, blijft voorlopig nog steeds een vrije keuze. En wat zien we? Het aantal burgers dat hiervoor kiest, groeit ieder inkomstenjaar.

Iedereen op het internet?
Een utopie, zoveel is duidelijk. Maar men moet ergens beginnen. Alhoewel… Onderschat het aantal surfende grijsaards vooral niet! Denken we bijvoorbeeld aan de website Seniorennet, een van de populairste, dus ‘machtigste’ niet-commerciële portaalsites van België. Met online bankieren en  ‘e-government’ aan de serieuze zijde en het internet voor de vrije tijd (interactieve, ‘social’ media) aan de andere zijde van ons dagelijks leven, zal de digitalisering ongetwijfeld gestaag doorgroeien. Of dat goed of slecht is, laten we aan uw oordeel over.

Alle facetten van ons dagelijks leven al online?
Neen. Want een opvallend detail is dat recente onderzoeken nogmaals aantonen dat men online zoekt, maar offline koopt. Anders gezegd, online webwinkels (e-shops) blijven doorgaans verveeld met het imago van ‘onbetrouwbaar’ en/of onveilig. We blijven fan van onze oppotkous onder ons hoofdkussen? Blijkbaar. Ach, we blogden er al vaker over: “wat we voelen, ruiken en zien, dat geloven en kopen we pas!”

Advertenties

Tags: , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: