De dag waarop vrouwen plots naar auto’s keken…!

Mannen tappen vuile moppen, vrouwen niet.
Mannen kennen geen taboes, vrouwen wel.
Mannen blijven thuis voor voetbal op TV, vrouwen zeker niet!
Mannen leggen daarbij hun voeten op het salontafeltje, vrouwen slaan vervolgens op die voeten en nemen een zeemvel.
Mannen drinken bier, wat zegt U? Drinken? Huhum… Vrouwen drinken noch zuipen het.
Mannen zijn gek op auto’s, vrouwen blijven er steenkoud bij.

Zwart-wit denken, maakt het leven eenvoudig en duidelijk, toch?! … … Niet meer… Pech! Bad luck! Schade! Désolé! Getver! Gooi al die clichés in de GFT-bak, ze gelden niet meer!

De traditionele mannenbladen lijken tegenwoordig zuivere parochieblaadjes in vergelijking met het gemiddelde, hedendaagse vrouwenblad! Neen begrijp me niet verkeerd, wij kopen zoiets niet. Maar dat ligt bij de kapper en daar lees ik dat dan. De huidige vrouwenbladen schoppen tegen alle heilige huisjes en zetten de venten – of wat er volgens hen van overblijft – in hun, volgens sommigen, triestige blootje. Adam moest het geweten hebben… Tsss…

Voetbal, salontafeltje en bier nog mannelijke bastions? Nee hoor! Opnieuw fout! Sinds onze voetballers sterallures kregen en met de regelmaat van een Zwitserse klok in een of andere kalender voor vrouwelijke garagistes prijken of van bil gaan met Rebecca-was-ist-Lo(o)s, is die tijd ook voorbij. Met ondermeer Beckham op kop werden de voetballers sexsymbolen, met drie ballen!

Wat restte ons nog? Auto’s! Ons stalen ros! Trots op vier wielen! Ons eigen Eben-Emael… Maar we weten hoe het met dat ‘oninneembaar’ fort verliep, toch?! Inderdaad…

De dag waarop vrouwen plots naar auto’s keken… TOP GEAR… De drie heren presentatoren brengen het op zulke wijze dat tegenwoordig zelfs de vrouwen eerder voor de beeldbuis hangen dan hun wederhelften. Verbluffend! En ook logisch. Want Top Gear is meer dan enkel bolides kijken en mannenpraat. Bij Top Gear komt de kenner en het groentje aan z’n trekken. Humor, diverse weetjes, bekende koppen die over de vloer komen, gevarieerde reportages en vooral een onbeperkte dosis enthousiasme. En dat werkt! Al jaren!

Het blijft niet bij een magazine en een TV-programma. Top Gear is niet langer een merknaam. Het werd een wereld op zich. Zelfs een kwaliteitslabel. Naar Top Gear kijken, staat ‘chique’. Na ondermeer een eigen Top Gear You Tube pagina sloten ze recent een samenwerkingsakkoord met TomTom, de bekende navigatiesystemen. “Europa’s meest adembenemende autoroutes”, gekozen door Top Gear Magazine, luidt de aankondiging. Op de gloednieuwe website TomTom Greatest Routes kies je uit dertig tochten in negen landen, waaronder de Italiaanse Stelvio bergpas, de op één na hoogste bergroute in de Alpen en de verbluffende Ierse Westkust. Oh ja, klein detail: gratis!

Niet alleen lukte Top Gear erin om vrouwen warm te maken voor auto’s, ook verwezenlijken zij de droom of op z’n minst het noodzakelijk – gezien de recessie nu meer dan ooit! – doel van iedere KMO: Uw merk, Uw naam doen LEVEN! Het wij-gevoel op gang brengen rond Uw naam!

God save Top Gear!

Advertenties

Tags: , , , , , ,

Eén reactie to “De dag waarop vrouwen plots naar auto’s keken…!”

  1. Redactie Says:

    Leuk bericht maar mis één dingetje. Wat ook (nog steeds) groot goed is voor de gemiddelde man. De afstandsbediening. Dat vrouwen ineens interesse krijgen is auto’s was me al bekend aangezien ik dagelijks ”bijna” aanrijdingen heb met vrouwen in te grote auto’s.
    Toevallig had ik vorige week met een maat besproken om de Stelvio-pas te gaan rijden maar hoop eerlijk gezegd niet dat Top-Gear ze nu op het idee heeft gebracht om die routes ook te gaan rijden. Top-Gear is super maar ze moeten wat minder aandacht geven aan vrouwen.

    Succes met je weblog. Ziet er strak uit!

    http://www.koolweblog.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: