Slange Wapper en C-Oosterweel

Neen, dit is niet de titel van een Annie M.G. Schmidt! Wel de titel van een al even smeuïg, typisch Belgisch politiek, bureaucratisch blunder- en belangenvermeningverhaaltje. Een bestseller van formaat!

Hoeveel mensen zagen dit weekend op TV, in De Rode Loper hoe Laura Lynn Las Vegas onveilig maakt op onvervalste Pfaff-wijze? En hoeveel Jannen met de Pet zagen gisterenavond de reportage van Panorama waarin werd aangetoond dat er in de voorbije 20 jaar nog steeds niets veranderd is ten opzichte van de bureaucratische toestanden die in de populaire De Collega’s al werden bespot in de jaren ’70-’80!? Ik wil het niet weten…

In de reportage, die een chronologische balans opmaakte van het Oosterweel verhaal met al zijn actoren en tevens een blik op de komende maanden en jaren wierp, werden talrijke facetten behandeld. Ik wil het enkel hebben over – hoe kan het ook anders gezien onze passie!? – de communicatie.

Heeft U gehoord welke bedragen werden en worden betaald aan Groep C? De verdediging van Groep C luidt “wij zijn enkel maar adviseurs en hebben in die rol de BAM voldoende vaak geadviseerd de bevolking tijdig en degelijk te informeren”. Klinkt aannemelijk, als verontschuldiging. Wel nogal een hoog Pontius Pilatus gehalte. Maar… die vlieger gaat simpelweg niet op! Lees dit maar even!

En wanneer het Vlaamse Parlement vraagt – in het kader van hun controlerecht – naar een kopij van het contract tussen BAM en Slangen, blijft het opvallend stil aan de overzijde…

Ook in dit verhaal wordt het bewezen: in onze sector, die van reclame, marketing en communicatie, zitten meer nestbevuilers, luchtverkopers en cowboys dan inhoudelijk hardwerkende, deontologisch correcte vakmensen!!! ‘Consultant’ is the word! Zoals in de jaren van De Collega’s is het hebben van de juiste politieke partijkaart en het bevriend zijn met de juiste Loge-leden uit de Brusselse salons van levensbelang.

Met nog niet eens een fractie van het Slangen-budget lukte de groep rond reclamemaker op rust Jan van Hees, Ademloos, er wel in om op 1, 2, 3 de Antwerpse bevolking te ‘bereiken’! Is Jan van Hees dan zulk communicatiewonderdokter? Bijlange niet! Maar hij werkte keihard en inventief, in plaats van een belachelijk duur uurloon en Groep C briefpapier aan te rekenen! …

En neen, ik ben geen extreem rechtse, noch een alternatieve geitenwollensokkenbreier! Maar wel vinden we bij BackBone media dat voor ieder communicatieadvies en voor elke marketingactie door de klant betaalt, telkens het behaalde rendement/resultaat overduidelijk in verhouding moet staan tot onze factuur! Om dan nog maar te zwijgen van een ‘echt’ contract in duidelijk nederig Nederlands…

Maar ach, wat zit ik eigenlijk te mekkeren… Tweetand, de Mechselse burgervader en andere kornuiten zullen in hun persoonlijke Pak De Poen Show ook hier wel weer een uitweg vinden, ze zijn tenslotte ‘meesters’ in crisiscommunicatie, toch?! Desnoods meten ze zichzelf opnieuw een slachtofferrolletje aan, net zoals ze dat indertijd op bijna Studio 100-achtige wijze deden met het opstarten van Meneer Rik… Volwassener en meer inhoudelijk geargumenteerd kan haast niet… Alhoewel, misschien overtreffen ze zichzelf de komende dagen wel, spannend, spannend! De ene bankthriller is nog niet uit en de andere semi-politieke thriller van formaat begint! Mmmm… Genieten!

Voor eerlijke communicatie contacteert U ons vrijblijvend!
En ons briefpapier? Dat betalen wij wel, geen zorgen!

Tot gauw!?

Advertenties

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Eén reactie to “Slange Wapper en C-Oosterweel”

  1. Peter V Says:

    Als ik dit lees word ik kotsmisselijk. Als ik die bedragen zie krijg ik de kramp over de gehele lengte van mijn endeldarm. Nu stel je je natuurlijk de vraag waarom. Ondertussen 2 jaar geleden kregen ik, als kleine garnaal, de vraag van een onderaannemer van en Noriant, en dus ook BAM, om te onderzoeken of mijn techniek van video-integratie (3D in videobeelden) haalbaar was op beelden van het Oosterweel-traject. Op mijn aangeven wordt heel het traject in kaart gebacht dmv Wescam-luchtbeelden. Meer dan 150 uren later blijkt dan dat de techniek perfect werkt en wordt aangegeven dat men heel het traject wil in beeld brengen/visualiseren op die manier. Als puntje bij paaltje komt wordt het Oosterweel -project op de lange baan geschoven en kan ik de gepresteerde uren niet recupereren. Een pil van meer dan 10.000€. Als ik dan lees dat er dan 6mln euro wordt betaald aan …. what ever. Het zal altijd zo wel blijven denk ik. Als kleine hardwerkende en innoverende zelfstandige wordt door de grote jongens droog langs achter genaaid tot dat je de handdoek in de ring gooit en ze voor een appel en een ei je handeltje kunnen overnemen. Pfff, en dit op een zondag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: