KLM gadgets! Simpel, leuk én goed!

Onlangs een verfrissende mail ontvangen van KLM. Ze hebben twee leuke maar vooral handige gadgets ontwikkeld: de KLM Take Off-gadget voor iGoogle en de KLM-plugin voor Google Earth.

Als de berg niet naar Mohammed komt, moet Mohammed maar naar de berg gaan, dacht men bij KLM. Anders gezegd: laat ons zelf nog eens een keertje naar de klant toe stappen. Interactiviteit met hoofdletter ‘I’ geschreven! Praten met de klant/prospect. Je product of dienst interessant en vlot bereikbaar/tastbaar maken. En tot slot: het wij-gevoel ontwikkelen, maak de klant lid van jouw club en geef haar/hem iets! Zoals Aimé Desimpel één van z’n boeken titelde: “Keep it simple!”

Hoe wordt het verhaal gebracht? Je krijgt een mail met daarin volgende boodschap:

e-mail / nieuwsbrief

e-mail / nieuwsbrief

Tot voor kort kon je dus de ‘Take Off Calendar’ vinden op HUN site; www.klm.nl. NU maken ze ONZE eigen KLM Take Off-gadget. Doel: combineer zelf heen- en terugreizen voor het laagste tarief binnen ‘JOUW’ eigen iGoogle.

En dan is er nog die KLM-plugin voor Google Earth. Kan je reizen nog meer zichtbaar en tastbaar maken dan dat, vroeg ik me af… Het recept is eenvoudig: men neme een bestaand concept – Google Earth – en kleurt dat in met z’n eigen verhaal! Terecht omschrijven ze het zelf als ‘extra vakantievoorpret’…

Op de Google Earth wereldbol zijn alle KLM-bestemmingen aangeduid met een vliegtuigje. De KLM-GlobeAssistant geeft direct alle tariefsinformatie en beschikbaarheid wanneer op het vliegtuigje wordt geklikt. Uiteraard kan er worden ingezoomd op de plek van bestemming om bijzondere bezienswaardigheden als de Eiffeltoren of ‘The Palm’ van Dubai alvast te bezichtigen…Uw klant doen dromen en ‘spelen’ en haar/hem op hetzelfde ogenblik reeds verkoopsinformatie bezorgen. Simpel, leuk én… beregoed!

 

 

Advertenties

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: