Schoenmaker, blijf bij je…

Web 2.0, het zogenaamd interactieve internet, heeft uiteraard ook nadelen. Onlangs vernam ik tijdens een marketingseminarie dat naar ’t schijnt +/- 70% van wat op het internet ‘gegooid’ wordt niet echt ‘inhoud’ maar veeleer ‘kritiek spuien’ is.

Ik moet het nog gaan geloven ja… Soms moet je niet eens ver zoeken naar voorbeelden. Een ijzersterk, beregoed collectief van copywriters X (of dacht U dat ik ze bij naam ging noemen?!) maakte het onlangs ook mee. Eén van hun medewerkers schreef een bijdrage op hun bedrijfsblog. Plots verschijnt er een reactie van iemand die op ietwat minachtende toon de betreffende ‘blogger’ (uit dat schrijverscollectief dus) wijst op een taalfout: dat ‘poetsen’ niet hetzelfde is als ‘kuisen’ volgens de Online Van Dale maar enkel van toepassing is voor bijvoorbeeld het opblinken van koper.

En dan weet je het al hé… Je kan zo raden wat er zich vervolgens zal afspelen… Je denkt dan bij jezelf (en tevens in de plaats van die criticaster) : Ai ai ai, had je maar gezwegen of tenminste je huiswerk beter gedaan alvorens je op hun werkterrein te gaan bemoeien!…”

Het gepaste antwoord, van dat schrijverscollectief was al even gevat als pijnlijk grappend: “Koop een echte Van Dale, dan kun je tanden, meubelen, schoenen … en gewoon poetsen.”
Zullen we het als volgt samenvatten: Het blijft riskant iemand op zelfzekere wijze ‘aanpakken’ op haar/zijn eigen werkterrein. Toch kunnen we het niet helpen. Het zit ingebakken in onze genen. We krijgen het maar niet afgeleerd. Ga maar eens op een zaterdagavond in een voetbalstadion zitten, temidden van de supporters: 12.000 trainers rondom het veld die perfect weten hoe het dan wél zou moeten en slechts 2 x 11 personen op het veld die ongegeneerd staan te klungelen!
Klagen, zagen en de buurman zijn rekening maken, het zijn enkele van onze beruchte aangeboren specialiteiten. We lijken van alle markten thuis te zijn. Maar als puntje bij paaltje komt en de i’tjes van hun bolletjes moeten voorzien worden, dan worden we vaak naar huis gespeeld, van het kastje naar de muur… Kan pijnlijk zijn. Ik spreek uit ervaring.

Dus wat leren we hieruit? Schoenmaker, blijf bij je zool! Euhm, ik bedoel: bij je leest! Ieder z’n specialiteit, en maar goed ook! Onze specialiteiten vindt U terug op www.backbonemedia.be. Al eens een kijkje gaan nemen?

Advertenties

Tags: , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: