Een nieuwe dag, een nieuwe marketingvorm…

Iedere dag opnieuw wordt er een nieuwe marketingvorm geboren. Viel het U ook al op? De kraamafdeling in het St. MarCom Ziekenhuis staat op barsten! Geen Dr. House of Dr. Tweety die dat kan helpen… De ene vorm is al irrelevanter dan de andere. De duimen waaruit dat allemaal gezogen wordt, zijn ondertussen vacuüm getrokken, vrezen we.

Op zich geen punt. Men doet maar, wat ons betreft. Maar de laatste tijd beginnen MarCom chirurgen te lande ook de KMO’s hiermee te bestoken. En dan komt men op ons terrein! Dus krijgt men met ons te doen…
1) Virale, interactieve, sociale, e-, en sinds kort ook de conversatiemarketing. In de ‘corporate’ leefwereld zullen die termen wel indrukwekkend en misschien ook écht relevant zijn, wie zijn wij om dat in twijfel te trekken. Maar voor de (Vlaamse) KMO is dat niets meer dan een terechte ver-van-zijn-bed-show.
2) Stielbedervers, dat zijn het! Hoe vaker die ‘consultants’ met dergelijke praatjesmakerij bij de KMO komen aandraven, hoe groter de argwaan voor marketing & communicatie bij mensen in het algemeen toeneemt. Luchtmakers heb je in iedere sector, ook wij ontkomen er niet aan. Tot voor kort hadden die ‘blazers’ hun eigen doelgroep en iedereen was gelukkig. Zij bedienden hun ‘corporate clients’ en wij waren dolblij met de (soms heel grote) kruimels die na hen nog op de eettafel bleven liggen. Ze hielden immers hun neus op als ’t over de ‘Vlaamsche’ kleine en middelgrote wroeters ging. Maar nu die markten verzadigd zijn, komen ze plots onze richting uit.

Trouwens, des te meer communicatiemiddelen we hebben, des te minder kennen we nog onze naaste buur. We zijn verleerd om te praten, om te luisteren… Doodjammer! Want dat is nou net communicatie, niks meer niks minder…

Advertenties

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: