Content management, ja lekker!

Content management…
Klinkt chique he? Hmm.. De Hollanders zouden zeggen: “Dat klinkt lekker man!” “Zelfs een beetje business geil, wat ik je seg, gozer!”

Fout! O zo fout… Content management – wij spreken liever over ‘beheer van de inhoud’, ja een letterlijke vertaling maar nog steeds beter dan duur Engels! – is net als het woord ‘relatie’, een werkwoord! Een werkwoord waar je doodmoe van word! Maar.. met (commercieel) resultaat, dat wel.

Zelfs de groten der aarde verslikken zich soms in hun eigen voornemens. Zo kijken we deze week naar de website www.ultimatemakeover.be. Op het eerste zicht iets waar bijna dagelijks nieuw nieuws zal te rapen vallen. Helaas. De poll van de week staat er bij mijn weten nu al enkele weken. De meest recente blog is bijna twee maanden oud. Die agenda is niets meer dan een brokje reclame die er al heel lang onveranderd staat. Er is nauwelijks of geen nieuwsbrief. Het meest recente nieuwsbericht, dat is nog niet vervallen, gelukkig maar. Toch, een magere troost voor wat zou moeten bruisen van de KMO-INTERactiviteit. En dat bruisen zou alleen maar meer bezoekjes aan de betrokken websites en meer aandacht voor de hieraan gekoppelde producten en diensten opleveren.

Maak ik hier het proces van de organiserende bedrijven van deze website? Neen, integendeel. Wat ik wel doe is eenieder, mezelf inbegrepen, nog eens waarschuwen voor de gevolgen van ‘content management’: heel tijdrovend en uiterst arbeidsintensief!

Met dure woorden praten en vergaderen over interactiviteit is één, het ook correct, dynamisch blijven opvolgen is een ander paar mouwen. Of we nu Janssens & Zoon, BackBone media of Microsoft noemen.

Bezint eer ge begint, waarde parochianen!

Advertenties

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: