Kom, reik me je hand nu!

Het kan een kwisvraag zijn: Maak een samenhangend geheel van de onderwerpen paardensport, het lied “De tegenpartij” van Clouseau en Hubert Janvier, de gedelegeerd bestuurder van ClearChannel België. Hier gaan we… (en ik hoef er niet eens moeite voor te doen 🙂 )

Niet alleen in de zakenwereld troeven andere landen ons vaak af, ook in de paardensport. Waar ligt dat aan? Ik heb niet de pretentie die vraag te beantwoorden voor het onderdeel ‘zakenwereld’, maar kan wel een goede gok wagen voor wat betreft de hippische sport. Kijken we naar Nederland of Duitsland, twee oppermachtige hippische landen. Eens in het buitenland zijn ze zelfzeker, doelgericht en trekken ze als een hechte groep aan één zeel; “Oranje boven!”, “Deutschland über alles!” Team(be)geest(ering)! Niks of slechts heel weinig van terug te vinden bij onze ‘Mannschaft’… Individualisme is in ons belgenlandje geen karaktertrek maar een levensstijl geworden. Jammer en bij momenten pijnlijk…

Dus omschrijft het lied “De tegenpartij” perfect wat ik bedoel. Oké, ik weet ook wel dat Koen & co. met dit lied hun pijlen richtten op onverdraagzaamheid en racisme. Maar laat die tekst nou ook toevallig naadloos passen in mijn kraam! “Kom, reik me je hand nu, want jij bent voor mij een medepartij.”

“…reik me je hand nu,…”, dat zegt ook Dhr. Hubert Janvier in een artikel (Trends, 3 juli) over affichage. Hij stelt dat het hun (CC België) morele plicht is, hun ‘job’, om hun klanten bij de hand te nemen en hen te begeleiden doorheen de wereld van hun ijzersterk medium. Inderdaad, mijnheer Janvier! Klopt als een bus! Wij blogden er hier ook al eerder over: of het nou gaat om digitale of klassieke mediavoorlichting, het is eenieders job de klant of prospect te sensibiliseren en te begeleiden, als het ware ‘op te voeden’ over alle mogelijkheden die op dit ogenblik geboden worden gaande van print tot en met web 2.0 toepassingen. Gewoon de boel door de strot van de klant rammen, geld geïncasseerd en doorrijden, neen die vlieger gaat niet meer op. Meer dan ooit hebben wij als marketers en communicatieverantwoordelijken een opvoedkundige, gidsende job!

Kom, reik me je hand nu…!

Advertenties

Tags: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: