Der Ubermensch…

Het was beter geweest indien de mens niet aan het hoofd van deze planeet was komen te staan, beter voor de planeet en alles wat er op leeft…!

Ziehier een zoveelste (!!) staaltje van hoe de mens een door hem zelf veroorzaakt probleem links laat liggen – dus in dit geval: doet toenemen – en vervolgens de rekening DOODleuk presenteert aan het leidend/lijdend voorwerp… Wat schaam ik me soms voor m’n medemensen… Om het ijzig koud van te krijgen, in deze nochtans zwoele dagen…

“Amerika overweegt euthanasie wilde paarden vanwege kosten

02/07/2008 10:02
Het Amerikaanse ‘Bureau of Land Management’ (BLM) overweegt het euthanaseren van een aantal wilde paarden op de prairie in het westen van het land. De kosten voor het verzorgen van de dieren lopen razendsnel op en kunnen door het bureau niet meer gedragen worden.

De wilde paarden hebben in het gebied geen natuurlijke vijanden waardoor de grootte van de kudde in vier jaar kan verdubbelen. Het bureau moet jaarlijks duizenden dieren verplaatsen om overbevolking te voorkomen. Op dit moment lopen er ongeveer 32.000 paarden op de prairie, 5.000 meer dan gewenst.

Het bureau overweegt verschillende maatregelen. Het laten adopteren van een deel van de kudde, het verkopen van paarden – met het gevaar dat er slagers op afkomen – en het afmaken van paarden behoort tot de mogelijkheden.” Tekst/Bron: Horsetalk

ps: neen, dat heeft nou eens niets te maken met het feit dat ikzelf privé paardenhouder ben. Het gaat wél om de tegenstrijdigheid / inconsequentie van de mens in z’n aanpak van economie en ecologie.

Advertenties

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: