‘Dode’ websites met ‘actueel’ nieuws…

Ik heb het toch o zo gehad met van die ‘dode’ websites met ‘actueel nieuws’ pagina’s! God o God, wat kan ik me daarin opwinden zeg…
Het meest recente voorbeeld is echt een ‘classic’ in het genre: www.jumping-bonheiden.be, dezer dagen vooral druk bezocht omwille van hun 2-sterren jumpingtoernooi. Ikzelf wil er dit weekend misschien wel eens een kijkje gaan nemen – m’n vrouw en ik zijn recreatieve paardengekken (-houders) – en surf dus naar hun site, richting de pagina’s die handelen over dat CSI**. Ik denk er niet alleen hun programma voor dit weekend, maar ook al enkele startlijsten, alle uitslagen van de gisteren verreden wedstrijden en misschien wel enkele nieuwsberichtjes terug te kunnen vinden. Helaas, niets is minder waar!

De uitslagen van hun vorig toernooi, vorig weekend, die vind ik er wel. Maar die van gisteren? Dat is vermoedelijk een week te vroeg?.. Het programma voor morgen, dat vind ik er ook. Maar zonder tijdstippen. Dus wanneer die Grote Prijs wordt verreden? Joost mag het weten. Ook hebben ze geen ‘nieuws’ meer te melden sinds begin april, lees ik. Terwijl ze nochtans dit weekend én het voorbije weekend telkens drie dagen lang een 2-sterren toernooi organiseren.
Wat hét ogenblik van hun werkjaar had moeten zijn, qua aandacht krijgen in hun sector en dus qua communicatie, viel op 1 april – de datum van hun meest recente ‘nieuws’-bericht – volledig stil… Op z’n gat, zoals ze dat in ’t Vlaamsch uitdrukken. Dit is een mooi voorbeeld van een jonge KMO die er dus alle baat bij heeft hun activiteiten en diensten in de schijnwerpers te plaatsen. Ze kunnen zich eigenlijk qua communicatie geen enkele fout of nalatigheid veroorloven.

Iemand plaatste op hun site het programma voor dit weekend, zie ik. Waarom dan niet ineens enkele nieuwsberichtjes plaatsen over vorig weekend en/of berichtjes plaatsen over dit weekend? Heb je als hippische KMO op één van jouw uithangborden (een nieuwe website) niks bijzonders te vertellen tijdens jouw twee prestigieuze organisaties? Dan moet je ofwel de investering van een website niet doen, ofwel simpelweg de ganse manège sluiten gezien visie en besef van de noodzaak aan degelijke communicatie overduidelijk ontbreekt!

Ik verwijt de KMO-er met een dooie website hypocrisie. Eerst zich verzetten tegen een website “want dat is veel te duur, want dat brengt me niets op” en  eens ze de meerwaarden ervan inzien en een www-tje laten maken in de daaropvolgende maanden hun zuurverdiende en in een mooie website geinvesteerde centen laten wegkwijnen, een stille virtuele dood tegemoet, omdat ze er niets meer aan doen.
Niet altijd onwil maar ook vaak een gebrek aan tijd en/of een gebrek aan kennis, zegt U? Dan moeten we dringend eens met elkaar praten! Want onze tarieven, om het in Uw plaats te doen, die zijn bespottelijk laag! Vooral omdat we simpelweg zelf ook een dégout hebben van over ’t paard getilde peperdure ‘consultants’. Doet U het liever zelf, Uw website levendig houden? Nog beter! Want U voorzien van een website die U achteraf zelf kan bedienen, kan ook aan opvallend democratische prijzen. Dit is geen verkoopspraat, maar een waarheid als een koe! En net daarom erger ik me dus te pletter telkens ik een ‘dode’ website zie.

U hoeft niet eens persé met ons te komen praten. U doet me al een lol wanneer U in zulk geval ofwel Uw passieve website ofwel Uw communicatieverantwoordelijke euthanaseert. Maar alsjeblieft, wees humaan en een beetje genadig en kies één van beide opties. Ik smeek het U!

Van harte dank, ook en niet in het minst in naam van m’n cardioloog!

Advertenties

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: